FAQ

Hoe vaak moet ik het bestand beluisteren?

Aan het einde van de Neuroacoustic Healing sessie test Sylvia via de biophotonen apparatuur welke frequentie van terugluisteren het meeste effect heeft. Uiteraard kunt u ook zelf op uw gevoel bepalen hoe vaak u het bestand beluistert. Het is aan te raden niet vaker dan 1 x per dag te luisteren, omdat het lichaam/uw systeem tijd nodig heeft om de veranderingen die door de brainwaves bewerkstelligt worden, te integreren.

Kan ik het bestand ook terugluisteren terwijl ik andere bezigheden uitvoer?

Het is niet aan te raden om het bestand te luisteren terwijl u iets anders aan het doen bent. Als u bijvoorbeeld aan het lezen of autorijden bent, zijn uw hersenen daarmee bezig en werken de brainwaves via het bestand niet optimaal. Door te luisteren naar het bestand is het juist de bedoeling dat u ontspant en in homeostase terecht komt; de werking is dus optimaal als u tijd neemt voor zichzelf en liggend of zittend rustig luistert.

Hoe wordt het bestand aangeleverd? Kan ik het op alle apparatuur beluisteren?

Het bestand wordt via de mail, met het programma WeTransfer aan u verstuurd. U kunt het dan zelf op uw computer of telefoon of mp3-speler downloaden. Let op: wanneer u op Apple Macintosh, iPhone of iPod werkt, wordt het bestand niet goed geconverteerd. U kunt het bestand dus niet rechtstreeks op Apple apparatuur downloaden omdat de toon dan niet goed overkomt en niet de juiste brainwaves geeft. Dit kan een negatieve uitwerking hebben.

Ik ben doof. Kan ik toch baat hebben bij Neuroacoustic Healing?

Doofheid hoeft geen belemmering te vormen om Neuracoustic Healing sessies te ondergaan. Ten eerste ligt u tijdens de behandeling op een tafel die trilt op de frequentie van uw unieke toon. Uw lichaam krijgt op die manier de benodigde informatie. Ten tweede werkt Bio-Tuning® met brainwaves, deze werken direct op de hersenen; het is dus niet nodig om uw unieke toon te horen.

Ik val in slaap tijdens het luisteren naar mijn bestand. Heeft het dan nog wel effect?

Het kan zijn dat u in slaap valt tijdens het luisteren naar uw bestand. Vaak is dit een lichte slaap, een bewustzijnstoestand tussen waken en slapen in. Aangezien Neuroacoustic Healing met brainwaves werkt, is slapen geen probleem.

Heeft Neuroacoustic Healing ook negatieve bijwerkingen?

In principe heeft Bio-Tuning® geen negatieve bijwerkingen; het is geen medicijn. Wel is het af te raden uw bestand aan iemand anders te laten luisteren of om zelf het bestand van iemand anders te luisteren. Dan krijgt u of die ander namelijk hersengolven binnen die niet voor u of die ander bestemd zijn. Dat zet processen in het lichaam in gang die niet bedoeld zijn.
Enkele mensen ondervinden in het begin van Neuroacoustic Healing sessies wat onrust. Wat daarbij helpt is uitproberen of het luisteren van het bestand op een ander moment op de dag de onrust wegneemt. Wanneer u het bestand ‘s avonds voor het slapen beluistert en u voelt zich daarna wakker en actief, kunt u het bestand beter in de ochtend of aan het begin van de middag beluisteren.
Ook kan het voorkomen dat het lichaam/systeem sneller dan gebruikelijk aan het opruimen slaat. Sluimerend klachten komen daardoor sneller of intenser naar boven. Bijvoorbeeld een sluimerende allergie die opeens uitbarst, of een sluimerende burn-out die opeens doorzet. Het lijkt dan een negatief effect van de sessie te zijn, maar uiteindelijk werkt het alleen maar positief omdat het lichaam/uw systeem zich ook sneller geneest, al dan niet met wat extra hulp van buiten. Zo lang iets sluimert, weet u niet dat het bestaat. Zodra iets zichtbaar wordt, kunt u er mee aan de slag.

Hoe snel mag ik resultaat verwachten bij Neuroacoustic Healing?

Er zijn mensen die na één sessie al beter slapen, of die na een week terugluisteren van hun bestand al een lagere bloeddruk hebben. Andere cliënten hebben meer tijd nodig om de werking van Neuroacoustic Healing te ervaren. Hoe snel u resultaat kunt verwachten is dus niet te voorspellen, het hangt helemaal van uw fysieke, emotionele en energetische conditie af.

Werkt Neuroacoustic Healing ook bij kinderen/volwassenen met ADHD, ADD en autisme?

Neuroacoustic Healing kan zeker werkzaam zijn voor kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en autisme. De sessie kunnen eventueel ook zittend worden ervaren als liggen te veel onrust veroorzaakt. Lees hier meer over de doelgroep.